Derfor kjøpte Maria (20) egen bolig 

For under én måned siden flyttet jusstudenten Maria Krutå (20) fra Mo i Rana inn i egen leilighet i Urbana Borettslag.

Etter halvannet år som leieboer i Tromsø, nyter hun nå tilværelsen i sitt eget hjem.

– Det er mye bedre. Man føler seg litt mer hjemme enn det man gjør når man leier bolig, sier Krutå.

Ønsket å bo sentralt

Den sosiale studenten trives godt i enden av Storgata.

– Jeg har bestandig syntes bolig er artig, og har brukt å sjekke ut hvordan det er på markedet. Jeg hadde lyst til å kjøpe bolig før jeg flyttet til Tromsø også. Jeg ønsket å bo i byen og sentralt, og lyst til å kunne sette en spiker i veggen dersom man vil det. Det er litt mer frihet når man eier det selv, forklarer hun.

Maria bor nå på 46 kvadratmeter, og merker overgangen fra hybeltilværelsen – selv om det bare er én måned siden hun flyttet inn.

– Jeg trives veldig godt. Det er mer plass og noe helt annet enn å føle seg inneklemt.

Bor billigere

– Du er bare 20 år – hvorfor ville du kjøpe eget? 

– Man vet at dersom man har muligheten til det så vil det lønne seg. Det føles litt bedre å betale ned på sitt eget, sammenlignet med å kaste penger ut av vinduet. Dersom man har muligheten, er det veldig lurt.

Hun fikk hjelp hos foreldrene som medlånetakere.

– Leiligheten min koster 2,5 mill., og jeg har billigere husleie enn tidligere. Nå klarer jeg å leve på stipendet mitt, mens tidligere måtte jeg ha litt hjelp til husleien fra foreldrene mine, forteller 20-åringen, og understreker at det også er innskudd ved boligkjøp. 

 

Glad hun kjøpte nytt

Hun var på flere boligvisninger før hun bestemte seg, men valget falt på Urbana – som var innflyttingsklart i januar 2019.

– Jeg synes jeg har gjort et godt kjøp. Det er helt nytt. Man får ikke den samme standarden når man kjøper brukt i den samme prisklassen. Derfor er jeg meget fornøyd, smiler hun.

Hun er også tilfreds med borettslagmodellen.

– Det fungerer veldig greit, og gjør det en del lettere enn dersom jeg skulle drevet med kommunale avgifter og sånt selv. Borettslag er enkelt, sier Maria Krutå.

Drømmer du om å kjøpe egen leilighet?

Sjekk ut Minuttet Borettslag her – sentrumsleiligheter med gunstig finansieringsmodell.

 

Stine Nøtnes Pedersen

911 23 469 // stine@totale.no

Vibeke Pedersen

906 60 348 // vibeke@totale.no

Arkitekt

Borealis Arkitekter

 

MELD DIN INTERESSE

    Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om dette prosjektet.
    Se personvernpolicy