Skanckesmuget

Minuttet har fått den eksklusive adressen Skanckesmuget 1.

Gaten har navn etter konsul Lorentz Skancke (1786-1879). Født i Orkdal, kom til Tromsø i 1803 og fikk kjøpmannsborgerskap i 1812. Kjøpmannen eide den langstrakte «Skanckegården» – Storgata 102 – som ligger der Skanckesmuget begynner. Konsul Skancke regnes som en av de betydeligste i byens eldre historie.

Gjennom årenes løp har Skanckesmuget alltid vært synonymt med aktivitet og næring, men de siste årene har området blitt litt «glemt». Minuttet skal børste støvet av det tradisjonsrike smuget – og gi den glansen det fortjener.

Byen vår.

Der du kan møte deg selv i framtiden. Som barn, student, arbeidstaker og pensjonist. Livets faser. Et tverrsnitt av menneskene som danner byen. Her vi vandrer i våre barndomsgater, og drømmer skapes.   

En forbindelse mellom nåtid og fortid. Byen definerer våre omgivelser som vi bor og lever i – og påvirker oss alle.

For oss handler god byutvikling om å ivareta byens sjel og sjarm – samtidig som man imøtekommer framtidens behov.  For dette prosjektet innebærer det i praksis at fasadene i Storgata 104-108 renoveres til moderne standard inspirert av sitt opprinnelige utseende.

I bakgården bygger vi 25 leiligheter med byrommet som nærmeste nabo.

Bruk tid på det som betyr noe

I det moderne samfunn omtales ofte tid som en av våre mest verdifulle ressurser. Mangelen på nok tid i hverdagen er noe som mange sikkert kjenner seg igjen i.

Vi har valgt borettslag-modellen i Minuttet fordi det sparer beboerne for administrasjon og tid. Felles vedlikehold, vaktmestertjenester og økonomiforvaltning gjør borettslag både trygt og enkelt.

I felleskostnadene inngår både internett, tv, kommunale avgifter og eiendomsskatt, og fordeles over 12 måneder. Det gjør at du slipper ubehagelige overraskelser i postkassen.

 

Minuttet består av 25 smarte leiligheter i Tromsø sin innerste bykjerne. Enhetene fordeler seg fra arealeffektive 2-roms på 29m² og opp til fyldige 3-roms på 68m².

 

Borealis Arkitekter har lagt stor vekt på utnyttelse av naturlig lys med åpne planløsninger og store vindusflater.

Leilighetene er varierer i størrelse og utforming. Alt fra små, men romslige leiligheter i 2. etasje med hele 3,6 meters takhøyde i bakgårdsbygget – til de større enhetene lenger opp i etasjene i hovedbygget.

Felles for samtlige enheter er at nyter egen balkong, og alle har tilgang til en felles takterrasse på hele 80m² – med særegen og urban utsikt over byen.

 

Stine Nøtnes Pedersen

911 23 469 // stine@totale.no

Vibeke Pedersen

906 60 348 // vibeke@totale.no

Arkitekt

Borealis Arkitekter

 

MELD DIN INTERESSE

    Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om dette prosjektet.
    Se personvernpolicy